Zon, zee, strand & heerlijk eten

Restaurants

Rethymon:

Restaurant Avli en Castello

Beide te vinden in oude centrum achter de Rimondi-fontein. Beide hebben zeer goede kaart en leuke tuinen. Iets duurder dan het gemiddelde Griekse restaurant.
http://www.avli.gr

https://castelorethymno.gr

Restaurant Othonas


Sta je met je rug naar de Rimondi-fontein dan loop je rechtdoor de winkelstraat in en vindt het restaurant  aan de rechterzijde. Uitgebreide menukaart zoals heerlijke Meze (kleine hapjes).

Mesi/ Loutra

Taverna Hovoli

Vanaf ons huis de hoofdweg op en links af (de weg van Loutra naar Arkadi). Na ongeveer 500 meter aan de rechterzijde. Specialiteit “lamsvlees”.

Restaurant Kastro

Vanaf ons huis de hoofdweg op en links af (de weg van Loutra naar Arkadi). Na ongeveer 400 meter weg naar rechts nemen richting Mesi. Na circa 2 km vindt u aan de rechterzijde het restaurant met een prachtige tuin.

Pigi

Restaurant Zorba’s

Vanaf ons huis de hoofdweg op en rechts af richting Rethymno/Platanes. Vlak voor de taverne in het dorp Pigi rechtsaf een klein straatje in. Na ca 75 meter aan uw rechterzijde vindt u het prachtige buitenterras van taverne “Zorba”. Eenvoudige, maar zeer smaakvolle, Griekse keuken. Zeer de moeite waard.

 

Maroulas

Restaurant Fantastico

Ligt bovenop de berg, met een  prachtig uitzicht over heel Rethymnon, de haven, zee en bergen.

Vanaf Loutra richting Rethymno/Platanes kunt u via Agia Paraskevi de weg naar Maroulas nemen of in het dorpje Tsesmes linksaf richting Maroulas de bergen in. Door het dorp Maroulas heen en volg de borden.

Restaurant Thavma

Pigianos Kampos

Taverna Akrogiali

Vanaf Loutra via Arsani klooster naar de kust. Linksaf onder het viaduct van de snelweg door de kustweg nemen die paralel loopt aan de snelweg. Na ongeveer 1 km vindt u rechts aan het strand de taverna. Geweldig lokaal eten, zeer betaalbaar en vriendelijk personeel. Heerlijke salades en verse vis.
Gelegen aan een klein strandje en is ideaal om met kleine kinderen te bezoeken.

Overige

 

Daarnaast zijn er in de diverse bergdorpen leuke lokale taverna’s die zeker de moeite van het proberen waard zijn. Ziet u veel lokale bevolking zitten dan is de kaart over het algemeen prima. Ook de prijs van het eten/drinken is bij deze taverna’s over het algemeen zeer laag.

Apotheek/ ziekenhuis

Apotheek

Vanaf ons huis de hoofdweg op en rechts af richting Rethymno/Platanes. Vlak voor de taverne in het dorp Pigi rechtsaf een klein straatje in. Na ca 150 meter aan uw rechterzijde vindt u de apotheker die perfect engels spreekt.

Huisarts

Vanaf Loutra richting Rethymno/Platanes. Onder tunnel door langs taxi-standplaats en voor de BP-pomp rechtsaf. Volg de kustweg ca 2 km naar Adelios Kampos. Aan uw linkerzijde vindt u een bord met een rood kruis als herkenningspunt. Hier zit de huisarts. Spreken Nederlands, Engels, Duits en Frans.

Ziekenhuis

Het ziekenhuis bevindt zich in Rethymnon, achter het stadspark. Dit is midden in het centrum

Boodschappen

Bakker

Vanaf ons huis de hoofdweg op en rechts af. De weg volgen en vlak na het benzinestation aan de
linkerzijde van de weg vindt u de bakker voor dagelijks brood en lekkere koekjes.

Supermarkt Loutra

Vanaf ons huis de hoofdweg op en rechts af richting Rethymno/Platanes. Vlak na het dorp Loutra ziet u aan de rechterzijde een nieuwe supermarkt.

Markt Rethymno

Op drie dagen per week, maandag, donderdag en zaterdag, is er in Rethymno een markt waar u verse groente, fruit en lokale heerlijkheden kunt kopen. Ook textiel en snuisterijen zijn er te koop.

Slagerij

In het dorpje Pigi vindt u in het smalle straatje naast de taverne direct aan uw rechterhand de lokale slager. Heerlijk vers vlees, brood en een aantal versproducten zijn hier verkrijgbaar

 

Supermarkt Lidl

De weg als boven verder volgen het dorp Tsesmes uit. De weg buigt flauw naar links en volg deze. Vlak voordat de weg rechtsaf buigt naar Platanes gaat u links een klein straatje in.

Vrije tijd & bezienswaardigheden

Wat is er allemaal te doen aan vrijetijdsbesteding

Strand

De stranden in de buurt van ons huis strekken zich uit van Skaleta tot Rethymno en hebben een totale lengte van ca 14 kilometer. Hier zijn diverse leuke plekjes te vinden. Een greep hieruit:

Platanes:

Vanaf Loutra richting Rethymno/Platanes. Onder tunnel door langs taxi-standplaats en voor de BP-pomp rechtsaf. Na ca 100 meter 1e straat naar links. Hier vindt u een breed strand met zowel een luxe restaurant (bij hotel) als een kiosk. Parasols en ligbedden te huur. Aan de kustlijn en zee liggen wel stenen en wordt snel diep.

Rethymno

Strand in Rethymnon tegenover Hotel Kriti-Beach (vlak voor de haven) is een zeer breed zandstrand. Hier kun je makkelijk de zee in lopen. Hier zijn geen stenen in zee, dus ideaal voor kinderen.

Petres

Neem snelweg richting Rethymno/Chania. Ca. 15 min voorbij Rethymno vindt u ter hoogte van de afslag naar Episkopi aan uw rechterzijde “Asterias beach bar”. Mooi breed zandstrand, mooie speeltuin voor kinderen en heerlijk eten.

Bezienswaardigheden

  • Arkadi-klooster
  • Spili en Plakias (aan de zuidkust)
  • Prevelli (palmenstrand aan de zuidkust)
  • Margarithes (pottenbakkersdorpje in de bergen)
  • Burcht “Het Fortezza” (in centrum Rethymno)
  • Markt in Rethymno: op grote parkeerterrein bij het stadspark (op donderdag); langs het strand vlak bij Fortezza (op zaterdag) en aan het begin van de stad Rethymno, achter de Champignon supermarkt (op maandag).
  • Museum in Eleftherna, oudheden en opgravingen. Ook mooie wandeltocht langs diverse opgravingen in de bergen.
  • Wandeltocht in de Mili -, Imbros- of Samaria-kloof.
Zwembad met ligstoel

Over ons

Na vele leuke vakantiejaren op Kreta (Rethymnon) en de wens om een droomhuis op dit mooie eiland te bezitten hebben wij in het jaar 2009 een prachtig stukje grond tussen de olijfbomen gevonden, waar we een huis op mochten bouwen. Eind mei 2011 is onze villa naar volle tevredenheid opgeleverd. De rust en het fantastische uitzicht over zee maken het een voor ons uniek plekje. Wij stellen ook u in de gelegenheid om van de prachtige omgeving en de gastvrije bevolking te gaan genieten.

Ligging Loutra

Volg ons