Routebeschrijving vanaf Heraklion of Chania naar Loutra

Met een (huur) auto

De makkelijkste manier om bij ons huis in Loutra te komen is met de auto.
Wanneer u met het vliegtuig aankomt bevelen wij het gebruik van een huurauto aan om op de meest eenvoudige wijze ons huis te bereiken en de omgeving te kunnen verkennen.

Op www.voyagerincrete.gr kunt u een huurauto reserveren die vervolgens op de dag van aankomst voor u klaar staat op het vliegveld.

Indien u met uw eigen auto komt, arriveert u op Kreta in de haven van Heraklion of Chania met de ferry vanuit Athene .
Wanneer u met de auto komt of aangeeft een auto te gaan huren sturen wij u een uitgebreide routebeschrijving bij de bevestiging van de reservering.

Gasten zonder auto kunnen overigens ook prima van hun vakantie in ons huis en de omgeving genieten door gebruik te maken van de bus of taxi of door een scooter te huren om de omgeving te verkennen.

Met het openbaar vervoer

Vanaf Heraklion
Vanaf de luchthaven van Heraklion rijdt er ieder halfuur een bus naar het grote busstation in de stad Heraklion (15 minuten). Van hieruit gaat er een bus richting Rethymnon die na ongeveer één uur rijden het plaatsje Platanes aandoet.  Hier kunt u uitstappen.
Vervolgens kunt u de taxi nemen die u in ca 15 minuten naar ons huis brengt.

Ook kunt u vanaf Platanes de bus nemen naar Loutra of Kyrianna. De bus naar Loutra stopt in het centrum van  Loutra waarvan het ca 500 meter lopen is naar ons huis. De bus naar Kyrianna stopt op ca 200 meter lopen van ons huis. De bussen naar Loutra en Kyrianna rijden ieder uur om het heel en half uur van en naar Rethymnon, zodat het slechts maximaal een half uur wachten is. Dus een uitstapje naar de gezellige oude stad Rethymnon kan ook  dagelijks met de bus gemaakt worden.

Vanaf Chania
Komt u vanaf de luchthaven van Chania dan kunt u de bus nemen naar de stad Rethymnon. Deze rit zal ongeveer één uur en dertig minuten duren. Van hieruit kunt u direct de bus nemen richting Loutra of Kyrianna.

Het is ook mogelijk om vanaf de beide luchthavens rechtstreeks een taxi te nemen naar ons huis. De kosten hiervoor vallen echter aanzienlijk hoger uit dan de bus. Aan u de keuze.

Wilt u na aankomst in ons huis de dagen van uw verblijf iets flexibeler zijn voor wat betreft het vervoer dan is het ook mogelijk om een scooter te huren bij het verhuurbedrijf Voyager in Platanes.

Hun webadres is www.voyagerincrete.gr. Dit een zeer betrouwbaar verhuurbedrijf met een volledige verzekering van uw voertuig.

Zwembad met ligstoel

Over ons

Na vele leuke vakantiejaren op Kreta (Rethymnon) en de wens om een droomhuis op dit mooie eiland te bezitten hebben wij in het jaar 2009 een prachtig stukje grond tussen de olijfbomen gevonden, waar we een huis op mochten bouwen. Eind mei 2011 is onze villa naar volle tevredenheid opgeleverd. De rust en het fantastische uitzicht over zee maken het een voor ons uniek plekje. Wij stellen ook u in de gelegenheid om van de prachtige omgeving en de gastvrije bevolking te gaan genieten.

Ligging Loutra

Volg ons